Over….

 Over mijzelf


Op heel jonge leeftijd wist ik het al, ik wil verpleegster worden. En nooit heb ik getwijfeld aan deze keuze.

Na de A- opleiding tot verpleegkundige in het Diaconessenziekenhuis in Heemstede (1979) en de hbo-opleiding Maatschappelijke Gezondheidzorg in Amsterdam (1984) heb ik jarenlang zowel in het ziekenhuis als in de wijkverpleging gewerkt.

Ik ontwikkelde steeds meer belangstelling voor de complementaire gezondheidszorg. Voor mij is een combinatie van deze 2 vormen de ideale gezondheidszorg omdat zij elkaar versterken.

Na vele cursussen, scholingen, boeken verslinden en ervaring opdoen heb ik      de stap gemaakt een eigen praktijk te starten

Ik stop met mijn werk als wijkverpleegkundige per januari 2023  en zal 2 dagen per week in mijn praktijk actief blijven !

Zo ontstond een mooi groei proces van cursussen, scholingen en opleidingen op complementair gebied.

  • De opleiding Voetreflexmassage heb ik in 2008 bij de Bond van Europese Reflexologen gevolgd,
  • De basis cursus Aromatherapie heb ik in 2012 bij CHI gevolgd.
    Daarbij volgde ik diverse cursussen in massage technieken.

Met als kroon op mijn werk de driejarige opleiding Healing Touch Therapeut Nederland. In november 2018 ben ik hiervoor geslaagd.

  •  In 2019 heb ik de module Massage bij Kanker gevolgd omdat hulp en zorg bieden aan deze kwetsbare groep mij zeer aan het hart ligt.
  • Jaarlijks volg in andere zinvolle scholingen om te kunnen blijven groeien en leren

En nu maak ik mijn droom waar, een eigen praktijk met een rijk aanbod !

Ik heb een innerlijke drive om te zorgen voor de ander, me af te stemmen op wat de ander nodig heeft, hierin mee te bewegen en aan te mogen vullen waar nodig of gewenst. Dit heeft mijn intuïtie, sensitiviteit en werken vanuit mijn hart gevoed.

Tegelijk ben ik nuchter en praktisch van aard, voeten in de aarde en hoofd omhoog en na het vallen weer opstaan en doorgaan. Luchtigheid en humor zijn hierbij ondersteunend.


We dragen allemaal een eigen verantwoordelijk voor ons fysieke, emotionele en mentale leven. En toch lukt het niet altijd zonder een helpende hand. Iemand die jou begeleidt en ondersteunt in het helder krijgen wat helend is voor jou of in het opstaan na het vallen.

Of gewoon omdat je zin hebt in even niets, enkel rust, ontspanning en loslaten.

Ik wil je hier graag bij helpen.

José